Land Art Landschap

Land-Art Route Dichter op het land (Schokland)

Zomer Op Schokland

Fotoverslag Danny Tax Creative (Flevolandscapes.nl)

Kunst-Poëzie-Route ‘Dichter op het land’

Gedurende de hele zomer is de unieke internationale kunstroute ‘Dichter op het Land’ te bewonderen met maar liefst 20 kunstwerken.

Dichter op het Land

Struin langs een twintigtal kunstwerken. De kunstenaars werden geïnspireerd door poëzie, de geschiedenis en natuur op Schokland.

Start bij Museum Schokland met een routeboekje en vul deze onderweg met gedichtenkaarten. Zo ontstaat er een unieke dichtbundel. De route is zes kilometer en leidt je over de Noordpunt van het voormalige eiland.

De kunstwerken langs de route worden vergezeld door relevante en speciaal geselecteerde poëzie. De route start bij Museum Schokland op de terp Middelbuurt en leidt vervolgens over de Noordpunt van het voormalige eiland.

De makers van de kunstwerken komen o.a. uit Australië, Zweden, Oostenrijk en Italië. Projectleider van ‘Dichter op het Land’ is Pat van Boeckel van Rerun Productions; de club die onder meer verantwoordelijk was voor de succesvolle expositie “Drift” in het Waterloopbos.

Weekendprogramma

Gedurende de gehele festivalperiode zullen er in de weekenden speciale optredens zijn van dichters, performers, musici en andere gezelschappen.

Update

Kunstroute ‘Dichter op het Land’ verlengd!

Wegens groot succes is de land-art en poëzieroute ‘Dichter op het Land’ met een maand verlengd. De route was oorspronkelijk van 23 juni tot en met 22 september te bewonderen op Schokland. Nu is het tot en met zondag 27 oktober mogelijk om van de 20 kunstwerken te genieten die door internationale kunstenaars zijn gemaakt.

Al 10.000 bezoekers hebben de route ervaren. Enkele reacties:

“Wat ontzettend leuk bedacht, wij hebben genoten!”

“ Wat hebben wij een mooie dag gehad, zo leuk bedacht met die gedichten erbij” en

“Prachtige kunst. Je komt op plekken waar je normaal gesproken helemaal niet komt. Een opsteker voor Schokland.”

Fotografie Danny Tax Creative (Flevolandscapes.nl)

Bron Tekst: Museum Schokland https://schokland.nl/activiteiten/route

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *